Foto: evusik
Ponúkam ďalší z mojich receptov z parného hrnca.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá som neuvádzala - koľko mäsa si nachystáte toľko rolád spravíte a náplň je tiež podľa vlastnej fantázie, prípadne čo máte doma v chladničke. Tie moje sú zoradené tak ako na vrchnom obrázku z ľava do prava. Kuravie prsia rozrežeme a rozklepeme zruba na obdĺžnik. Na dosku si natiahneme fóliu, na fóliu nasypeme trochu soli a zmes korenia na pečené kura a nato položíme plátok mäsa - toto platí pre všetky rolky, odlišné sú iba náplne: 1. na plátok mäsa dáme plátok šunky, do stredu hrubší plátok mrkvy, priečne po dĺžke rozkrojený párok a za hrsť celých byliniek, ja som dala petržlenovú vňať a kmín. Pomocou fólie tuho zavinieme, na koncoch fóliu zatočíme ako salónku a zaviažeme špagátikom aby počas parenia nevytiekla ani slzička sócu.
-
2
2. na plátok mäsa dáme šunku, čerstvý špenát, trochu korenia a tvrdý syr - zavinieme. Mrazený špenát treba najskôr vydusiť zo šťavy.
-
3
3. v párku pozdĺžne vyrežeme oproti seba dva zárezy, mrkvu rozrežeme pozdĺžne na štvrtiny a tieto mrkvové klínky vložíme do vyrezaných otvorov v párku, položíme na plátok mäsa a tesne zavinieme.
-
4
4. zbytky párku pokrájame na drobučko, opražíme na kvapke oleja, pridáme hrášok, vajíčko a urobíme praženicu, ochutíme. Do hotovej vychladnutej praženice pridáme na malé kocky nakrájanú kápiu. Na plátok mäsa dáme šunku, praženicu a zavinieme.
-
5
5. na plátok mäsa dáme šunku, kápiu, syr a klobásku prekrojenú pozdĺžne na štvrtiny a zabalíme.
-
6
Rolády uložíme do parného hrnca, ja som ešte pridala zemiaky a paríme cca 25 minút.
-
7
Potom rolády opatrne vyberieme a odstrihneme fóliu tak, aby sme šťavu ktorá je vo vnútri zachytili do kastrólka. Túto šťavu necháme prevrieť, prípadne ju dochutíme a poslúži nám na poliatie rolád pri podávaní. Ak budeme podávať rolády studené ako súčasť studených mís, necháme rolády vychladnúť až potom krájame.
-
8
My sme mali na obed zo zemiakmi, preliate šťavou so zeleninovým šalátom.
uplne super lepsiu a taku chutnu reklamu na parne hrnce sa asi neda ani spravit.
Využívam ho aj ja, ale už mi dochádza fantázia.
vdaka za inšpiráciu......
Potrebujem zdravo a rýchlo variť. Ďakujem za nápad.
varecha.pravda.sk/diskusie/varenie-v-parnom-hrnci/424-for...
@sairaam , v profile mám mailovú adresu, napíš mi, pošlem Ti link na internetový obchod. Parné hrnce sú v kamennom obchode drahšie ako na nete skoro o 40%. Ja ho mám z netového obchodu a doručili mi ho do 24 hodín.